Friday, August 29, 2014

Thank you Helsinki ✈

Har tagit paus från bloggandet i sommar. Haft 6 veckors semester som sen fortsattes p.g.a att jag blev permiterad från mitt jobb. Mycket har hunnit hända under sommaren.

Har inte haft turen på min sida här i Helsingfors. Första jobbet blev jag också tvungen att lämna p.g.a ekonomiska skäl. Det går tyvärr inte bra för min bransh för tillfället. 1 år hann jag jobba på importfirman varifrån jag fick goda vänner och bra erfarenhet. 

Visst tungt att bli arbetslös igen men jag är en strong believer att allt har sin mening. Att förlora sitt jobb ger en möjligheter att se över sitt liv och göra ändringar, istället för att fastna i ekorrhjulet som de flesta gör.

Att vara arbetslös i Helsingfors med en hyra som skall betalas är inte möjligt här. Haft mycket tid att tänka över mitt liv under sommaren och kom fram till att Helsingfors inte är staden för mig just nu. Jobba, gym och ut på helgen har varit mitt senaste år. Livskvaliteten under vintern är heller inte den bästa speciellt som singel. Man går till jobbet och kommer från jobbet när det är mörk, sitter hemma under veckan och träffar vänner endast på helgen. Plus att Helsingfors är en väldigt dyr stad att bo i och ingen chans för mig med en hög hyra att spara pengar.

Började ordentligt söka jobb för 3v sen, tittade på urvalet kosmetologjobb och blev dendast nere av att märka att det endast fanns hyrstolar. Ingen bra ide dessa dåliga tider. Well, tyckte synd om mig själv 1 dag sen nästa dag när jag vaknade hade jag fått svar från ett jobb utomlands jag sökt. Visste då redan att detta kan kanske vara för mig.Morgonkaffe här vs min lägenhet i Helsingfors.Oh yes ❤No comments:

Post a Comment